Fælledby logo

Fælledby får byggetilladelse til de næste 103 lejligheder

Vandrehjemmet genanvendes

  • Ansvarligt byggeri

De første beboere i Fælledby kan se frem til hyggelige opholdsarealer i stueetagen med både café, restaurant og plads til at mødes med naboerne, når den nye boligkarré med 103 lejligheder står færdig i 2025.

Ligesom i resten af Fælledby er byggeriet tegnet som en åben karré, hvor den indre del danner facade ind mod nabolagets centrale torv. Her vil stueetagen understøtte det spirende byliv på torvet og samtidig skabe rammen for beboeraktiviteter og foreningsliv inde i huset.

”Vi ved, at fælles mødesteder og et spirende butiksliv er vigtigt for beboere, der de flytter til et nyt byområde. Derfor er vi gået efter at anlægge Fælledbys første, fælles nabolagshus så tidligt som muligt, hvor vi skaber rammerne for både naboskab og cafémiljø fra starten,” siger adm. direktør Erling Thygesen.

Boliger fra 2-7 værelser

Boligtilbuddet inkluderer lejligheder til både familier, singler og par med arealstørrelser på mellem 62 og 188 kvadratmeter og boligtyper fra to til syv værelser. En del af byggeriet bliver desuden opført som et slags ejerbofællesskab, hvor tre lejligheder på hver etage deler en stor, fælles altan og omkring et fælles ankomstområde.

”Vi har fra starten ønsket at designe et bofællesskab i en del af bygningen, som er møntet på, at en gruppe beboere kan deles om et større fællesareal og samtidig trække sig tilbage i private omgivelser i hver deres lejlighed,” forklarer Søren Rasmussen, indehaver af ONV Arkitekter, som har tegnet byggeriet.

Netop denne type bofællesskab er unikt og udspringer af det såkaldte Boliglaboratorium, etableret af Statens Kunstfond og Realdania, som siden 2019 har samlet en række brancheaktører om at udvikle boligkoncepter, som svarer på fremtidens udfordringer.

”Vi ved fra forskningen og egne analyser, at starten på det gode naboskab primært sker omkring ankomsten til vores boliger. Ved at placere beboernes fællesarealer her, fremfor et aflukket rum et andet sted i bygningen, øger vi frekvensen af uformelle møder og samtaler mellem naboerne,” uddyber Søren Rasmussen.

Dansk-producerede træmoduler
Ligesom resten af Fælledby opføres byggeriet af træ i alle bærende konstruktioner og med en varieret facade af stål, skiffer og træ. Byggeriet skal opføres af totalentreprenøren Scandi Byg, som bygger i træmoduler, der produceres på egen fabrik i Løgstør.

Dette byggeprincip gør, at transporten af elementer til byggepladsen minimeres, og at træmodulerne kan indrettes med fx køkken- og toiletinventar fra fabrikken. Derved simplificeres selve opførelsen på byggepladsen, hvor man groft sagt blot skal samle modulerne til det færdig råhus og montere facader og tag.

Byggeriet forventes at være klar til indflytning i midten af 2025.

Fakta om byggeriet

·      Bygherre er Fælledby P/S

·      Arkitekt er ONV Arkitekter

·      Landskabsarkitekt er 1:1 Landskab

·      Totalentreprenør er Scandi Byg

·      Byggeriet forventes færdigt ultimo 2025

Fakta om Fælledby

·      Den færdige bydel skal huse 2000 boliger, to børneinstitutioner, en skole, et plejecenter og lokale butikker

·      25% af boligerne bliver almene og med de almene boligorganisationer som bygherre

·      Fælledby vil udgøre i alt 219.000 kvadratmeter etageareal.

·      Omkring en tredjedel af området bliver genetableret som naturarealer med særligt fokus på vild, bynær natur

·      I Fælledby prioriteres naboskab og foreningsliv i samspil med naturen, og der opføres nabolagshuse og fælleshuse flere steder i bydelen

·      Bygherre er projektselskabet Fælledby P/S, som ejes ligeligt af PensionDanmark og By & Havn

Seneste nyheder

Salg af de første ejerboliger er begyndt

Hjemmekontor med kig til trætoppene, kvalitetskøkken i moderne design og lyse trægulve, der føles lune mod fødderne? Det er nogen af de kvaliteter, som fremtidens ...
Læs mere

Fælledby fejrede placering af bydelens grundsten

Den 24. januar nåede opførelsen af Fælledby endnu en milepæl med placeringen af bydelens grundsten og en åbning af projektets byggelaboratorium, som skal teste fremtidens ...
Læs mere

Fælledby får byggetilladelse til de næste 103 lejligheder

Vandrehjemmet genanvendes De første beboere i Fælledby kan se frem til hyggelige opholdsarealer i stueetagen med både café, restaurant og plads til at mødes med ...
Læs mere

Vil du skrives op til en lejlighed i Fælledby?

Brug formularen herunder til at vise din interesse for opskrivning til en lejlighed i Fælledby. Så snart vi åbner op for udlejning, vil du høre fra os.

Vi informerer dig også løbende om udviklingen i byggeriet.

Interesse for opskrivning

Når du kontakter os, behandler vi dine personoplysninger, og afhængigt af din henvendelse, kan vi dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere. Læs mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik, som du kan læse her: Privatlivspolitik for Fælledby.

Mød alle os i Fælledby