Fælledby logo

De første boliger

De første boliger i Fælledby

Det første nabolag vi bygger, ligger i det nordøstlige hjørne. Beboerne kommer her til at leve og bo i første række ud til den omkringliggende natur.

Tegnestuen Holscher Nordberg har valgt at opgradere de forskellige trappeopgange til egentlige fællesarealer, hvor der er plads til samvær i en åben konstruktion med udsigt fra hver etage. Man udvider pladsen mellem lejlighederne med flere kvadratmeter, beplantning, udsigt og god akustik, så man kan bruge dem til ophold.

Læs mere om de tre nabolag

Lejligheder med godt indeklima

Karréen får i alt 79 boliger fra to til fem værelser og fra 55 til 115 kvm. i størrelse. På den måde kan fx singler, børnefamilier, seniorer og unge par bo side om side.

Som beboer kan man nyde det sunde indeklima, som følger med, når man bygger overvejende i træ.

Den tankegang går igen i alle byggematerialer og inventar, såsom hvidevarer og overfladebehandlinger. Byggeriet bliver derfor både Svanemærket og er miljøcertificeret til højest muligt niveau (DGNB Platin).

Læs om det gode liv i Fælledby

Kvalitet i inventaret

Kvalitet holder længere. Derfor installerer vi Stykka-køkkener i alle lejligheder med hårdehvidevarer fra Miele og vandhaner og brusere fra Grohe.

Stykka er en dansk producent, som leverer kvalitetskøkkener i træ med lækre overflader og en miljøbevidst tilgang til produktionen: Alle elementer produceres på fabrik i Danmark, og de følges digitalt fra udskæring, gennem transport og til indbygning.

Hvis et element skal skiftes, tager Stykka det tilbage på samme fabrik igen, reparerer og genbruger elementet i nye køkkener og møbler.

Det krav har vi også stillet til Miele og Grohe – vi kalder det en take back-ordning – så alle elementer i køkkenet frabordplader og låger til hvidevarer og armaturer genanvendes.

Læs mere om den anden karré der bliver bygget i Fælledby

U-formet geometri

Bygningens geometri er U-formet med ”sammenvoksede” punkthuse, der danner en åben karré. Bygningerne ”trapper ned” fra seks til tre etager mod øst, så bygningerne bliver lavere, jo tættere de kommer på fælleden.

Herved får så mange lejligheder som muligt udsigt til fælleden, og bygningen fremstår mindre, når man ser den ude fra fælleden. Gårdrummet ligger i en muslingeskalform, som åbner sig mod fælleden, men skærmet af bygningerne, der danner en lægivende ”ryg” mod vestenvinden.

I gårdrummet opføres to boliger i to etager som et selvstændigt såkaldt “gårdhus” tegnet af tegnestuen Nordland.

Læs mere om arkitekturen

Mødesteder og butiksliv fra starten

Vi ved, at fælles mødesteder og et spirende butiksliv er vigtigt for beboere, når de flytter til et nyt byområde.

Derfor er vi gået efter at anlægge Fælledbys første, fælles nabolagshus så tidligt som muligt, hvor vi skaber rammerne for både naboskab og cafémiljø fra starten.

Erling Thygesen, CEO of Fælledby P/S.​

Kig ind i Fælledlab, og få overblik over dine muligheder for indflytning i Fælledby

Vil du skrives op til en lejlighed i Fælledby?

Brug formularen herunder for at skrive dig på interesselisten.

Du hører fra os vedr. salg og udlejning af boliger, og vi informerer dig om udviklingen af bydelen generelt.

Interesse for opskrivning

Når du kontakter os, behandler vi dine personoplysninger, og afhængigt af din henvendelse, kan vi dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere. Læs mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik, som du kan læse her: Privatlivspolitik for Fælledby.

Mød alle os i Fælledby