Fælledby logo

Plads til alle

En bydel med plads til alle

Fælledby bliver bygget på baggrund af bred efterspørgsel på boliger i størrelser og prisklasser, hvor flere kan være med.

Vi skaber en mangfoldig bydel, hvor du har mulighed for at bo og leve på forskellige måder på tværs af alder, familieform og sociale forudsætninger.

Fælledby princip #4 handler om at tilgodese forskellige beboeres behov i et ønske om at bidrage til at skabe et mangfoldigt og frit fællesskab.

Fælledby princip #4:
Plads til alle – en mangfoldig bydel

#4 Mangfoldighed

Udviklingen af Fælledby beror på en politisk beslutning om at imødekomme et stigende behov for boliger i København.

I Fælledby opfører vi betalbare boliger, som flere nuværende og kommende københavnere kan leje sig ind i. Vi mener det, når vi siger, at her er plads til alle. 25 procent af boligkvadratmeterne udbydes som almene boliger i form af familieboliger, plejeboliger og boliger for socialt sårbare.

Vi bygger to daginstitutioner, en offentlig skole, som både er til Fælledbys børn og til resten af Vestamager.

Vi gør plads til dagligvarebutikker, caféer og spisesteder. Vi skaber fællesområder både inde og ude, hvor beboere mødes og bliver medskabere af en helt særlig Fælledby-ånd.

Erling Thygesen, CEO for Fælledby P/S.

Vær med når du har lyst

I Fælledby får vi det bedste af to verdener. Hjemme i vores egne boliger kan vi trække os tilbage, være os selv og slappe af.

Har vi lyst til at indgå i nabofællesskabet, er rammerne i Fælledby bygget til at mødes.

Det hele starter måske med et forsigtigt tryk på ringeklokken hos din nabo for at låne det, du lige mangler. Hvem ved, måske lukker din nye ven døren op? Sådan var det for Tina og Sonja.

Fælledby gåsti

Langborde og kartoffelpizzaer

Sonja, beboer i Fælledby – Læs mere om alle os i Fælledby

“I Fælledby finder du mange forskellige måder at bo på.

Her er alt fra et- til femværelses lejligheder til byhuse og bofællesskaber.

Vi arbejder overordnet set med et begreb, vi kalder et frit fællesskab. Vi bor hver for sig, og kan, når vi har lyst, indgå i naboskabet med dem, vi bor tæt på og med vores egne venner, som er på besøg. Sammen med jer, laver vi rammer for, at det gode og sunde naboskab kan trives.

Det helt særlige ved naboskaber er, at man, lige der på trappen, møder mennesker, som kan være forskellige fra en selv. Med et åbent sind kan man udvide sin horisont i mødet med dem, der ikke ligner en selv.”

Læs mere om at være børnefamilie i Fælledby

Vil I bo flere sammen? Læs mere om storfamilier i Fælledby

Frit fællesskab
I Fælledby finder du mange forskellige måder at bo på.
Her er alt fra 1 – 5 værelseslejligheder til byhuse og bofællesskaber.

Vi arbejder overordnet set med et begreb, vi kalder et frit fællesskab.
Vi bor hver for sig, og kan, når vi har lyst, indgå i frivillige fællesskaber med dem, vi bor tæt på og med vores egne venner, som er på besøg. Sammen med jer laver vi rammer for, at det gode og sunde naboskab kan trives.

Det helt særlige ved naboskaber er, at man, lige der på trappen, møder mennesker, som kan være forskellige fra en selv. Med et åbent sind kan man lære nye sider af sig selv at kende i mødet med det, der ikke ligner en selv og få nye perspektiver.

Kig ind i Fælledlab, og hør mere om vores tanker for et frit fællesskab i Fælledby

Bliv en del af Fælledbys fortælling

Man kan se på nye bygninger som en uskrevet bog fuld af tomme kapitler.

Så tænk engang, hvilke fortællinger der gemmer sig, når man bygger en hel bydel med tre nabolag, og på finurlig vis fletter omkring 5000 beboeres liv sammen i en fortælling om Fælledby. Hvem ved, måske bliver din historie en del af Fælledbys fortælling.

Læs mere om et mangfoldigt fællesskab

Læs mere om en dag i Fælledby “Alle os i Fælledby”

Vil du flytte ind?

I Fælledby bygger vi 2.000 boliger til leje og til eje. Vi bor dør om dør, og deler en masse fællesområder.
Vi bygger også plejeboliger og studielejligheder. 25 pct. af boligerne i Fælledby er almennyttige boliger.

Visionen er klar og rammerne i gang med at blive opført. Snart er det op til dig og dine nye naboer at skrive Fælledbys fortælling.

Vil du skrives op til en lejlighed i Fælledby?

Brug formularen herunder til at vise din interesse for opskrivning til en lejlighed i Fælledby. Så snart vi åbner op for udlejning, vil du høre fra os.

Vi informerer dig også løbende om udviklingen i byggeriet.

Interesse for opskrivning

Når du kontakter os, behandler vi dine personoplysninger, og afhængigt af din henvendelse, kan vi dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere. Læs mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik, som du kan læse her: Privatlivspolitik for Fælledby.

Mød alle os i Fælledby