Fælledby er en ny bydel i træ, som er på vej ved det skønne naturområde Amager Fælled i København

Her skal vi udvikle Københavns første bydel med træ som det gennemgående byggemateriale med varierede højder og facader. Boligerne får direkte adgang til den grønne og bynære fælled og kort afstand til metrostationerne Sundby og Bella Center. Nedenfor kan du se præcis, hvor Fælledby skal ligge i forhold til København, Amager og de nærmeste metrostationer.


Vores vision er at skabe et boligområde, som gør det nemmere for beboere og brugere at tage mere bæredygtige valg i hverdagen. Samtidig har vi løbende fokus på at nedbringe byggeriets CO2-aftryk både i anlægsfasen og i driftsfasen.

I anlægsfasen iværksætter vi desuden en række naturbeskyttende tiltag for at passe på den omkringliggende natur og samtidig skabe nye levesteder for områdets dyr. Læs mere om dette under "Sådan bygger vi".

NATUR

I Fælledby møder byen bogstaveligt talt naturen, og med udgangspunkt i områdets eksisterende flora og fauna vil vi indrette bygninger og byrum, så vi skaber gode levevilkår for både mennesker, planter og dyr.

Her vil du både kunne opleve byens liv og naturens frirum – og samtidig finde balance mellem egne og naturens behov. Grønne facader, grønne gårdrum og sammenhængende natur- og friarealer bliver en hjørnesten i designet af bydelen.

MILJØ

Fælledby bliver opført i trækonstruktioner i op til seks etager, så vi bidrager til Danmarks samlede mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030.

Vores vision er at skabe rammerne for et bæredygtigt hverdagsliv. Bor du i Fælledby skal det være nemt og attraktivt at leve klimavenligt med grøn transport, energivenlige boliger og gode muligheder for at genanvende, bytte og dele med andre beboere.

FÆLLESSKAB

I Fælledby vil vi både bygge familieboliger, bofællesskaber, studieboliger, plejeboliger, almene boliger og enkelte ejerboliger. Ambitionen er altid et stærkt fællesskab omkring den enkelte bolig. Vi vil skabe rum og plads til at kunne mødes i det, vi kalder ’nabolagshuse’ eller udenfor på pladser og gader.

Fælledby skal være et mangfoldigt bykvarter, hvor der er rige muligheder for at bo og leve på forskellige måder på tværs af alder og sociale forudsætninger.

TRE NABOLAG

Fælledby får tre nabolag, som bliver forbundet med områdets hoved-’vejloop’ og stisystemer. Hvert nabolag har en tæt bymidte med en central nabolagsplads og består af u-formede karréer med grønne gårdrum, der åbner sig mod naturen.

Bebyggelserne er højest i bymidten ved de centrale nabolagspladser og trapper ned mod fælleden og den grønne korridor, hvor de opløses og mere får karakter af lavere fritstående bygninger i landskabet.

HVERT NABOLAG INDEHOLDER

  • Centralt byrum/nabolagsplads
  • U-formede og åbne karréer
  • Grønne gårdrum med gårdhuse
  • Grønne overgange mellem by og natur
  • Lokalgader med lege/opholdsareal
  • Lokale fællesskaber, nabolagshuse m.v.

EN ’LANDSBY’ I STORBYEN

Fælledby er en ny type by. En kombination af storbyens tæthed og landsbyens forbindelse til naturen. De åbne og u-formede karréer er en sammensmeltning af de klassiske københavner-karréer og landsbyens mere fritstående bygningsstruktur ud mod landskabet. Det gør det muligt at give nærhed og udsigt til grønne byrum og naturen.

Ny type by

FÆLLEDBY I KØBENHAVN

Fælledby er placeret nær Vejlands Allé ved naturområdet Amager Fælled mellem de to bydele Ørestad Nord og Ørestad City.

Fælledby ligger som en ø midt i den grønne fælled. Isolationen er styrken og muligheden for at skabe et helt særligt boligområde, som trods den tilbagetrukne placering ligger tæt på det centrale København.

Du finder gode cykelforbindelser ind til den indre del af København og byens brokvarterer – eller modsat ud mod det store naturområde Kalvebod Fælled, som er en del af Naturpark Amager. Alternativt kan du hoppe på metro, tog eller bus, der afgår i nær afstand fra Fælledby.

 

faelledby-kort3

SPØRGSMÅL OG SVAR OM FÆLLEDBY

HAR DU YDERLIGERE SPØRGSMÅL?

Vi sidder klar til at svare på dit spørgsmål til Fælledby. Udfyld formularen nedenfor, så vender vi tilbage hurtigst muligt.


Samtykke

Vi bruger formularer til at modtage henvendelser via faelledby.dk. Ved at klikke på nedenstående tillader du, at dine informationer gemmes i vores database og sendes til vores e-mail-system for yderligere behandling.