Fælledby logo

Naturlaug og frivillighed

Engageret i naturen

Hos Fælledlab arbejder vi på, hvordan vi engagerer interesserede borgere og potentielle beboere i at skabe grobund for naboskaber omkring naturen. Det kan fx handle om kortlægning af områdets arter eller frøindsamling.

Her på siden kan du læse om et par konkrete tiltag.

Naturaktiviteter omkring det midlertidige kvartershus

På udearealet omkring Fælledlab ønsker vi at realisere Fælledbys naturprojekt i midlertidig form. Det kan være, at man opformerer en mindre del af de planter, som skal anvendes i bydelen, sådan at man kan opleve og forstå, hvordan naturprojektet tager afsæt i lokale arter. Her er børn en oplagt målgruppe at inddrage.

I forbindelse med en evt. café i det midlertidige kvartershus kan man også udvikle høstarrangementer, markeder, legeaktiviteter i naturen, leslåning eller andet, der formidler det natursyn og de naturfællesskaber, der bliver kendetegnende for Fælledby.

Læs mere om den urbane landsby på Amager Fælled

Naturlaug og frivillighed

#5 Livet

Aktiviteterne kan anvendes til at få tidlige erfaringer med interessen og opbakningen for frivillig naturpleje. Kommende beboere kan via en evt. first mover-ordning være engageret i udvikling og gennemførelse af aktiviteterne.

Fordi naturværdien på grunden var meget lav, inden vi gik i gang, er der mulighed for, at vi sammen med vores nye beboere og det kommende naturlaug, som vi etablerer, kan berige dette specifikke område af Amager Fælled.

Læs mere om naturberigelse i Fælledby

Erling Thygesen, CEO for Fælledby P/S.

Mester IBBIs bibo

Ib, 71 år, enkemand på pension, bor i bofællesskab i Fælledby: Læs om alle os i Fælledby

Ib bor i et af Fælledbys bofællesskaber. Da hustruen Grete pludselig gik bort, sad Ib alene i deres villa i Hvidovre. Både villaen og Ib forfaldt langsomt, men sikkert.

En dag kom Ibs datter forbi med en brochure om Fælledby, og særligt bofællesskabet fangede Ibs opmærksomhed. At flytte ind i bofællesskabet i Fælledby er det bedste, der er sket for Ib længe.

Nu er han både Mester IBBI, som ungerne elsker at kalde ham, og har fået nye venner og en masse bekendte i Fælledby. 

”Velkommen til Fælledby. Jeg hedder Ib, og har taget ansvaret for Fælledby BiBo. Vi har i alt 15 bistader, og får løbende flere. Bierne har brug for pollen og nektar.

Som beboer i Fælledby kan vi alle hjælpe dem. Plant forskellige vilde blomster på din altan eller i din have, og vælg planter, der blomstrer fra forår til efterår.

Kig forbi BiBo, og hils på og smag den dejlige Fælledby Honning. Håber vi ses.”

Læs mere om bofællesskabet i Fælledby

Vil du skrives op til en lejlighed i Fælledby?

Brug formularen herunder til at vise din interesse for opskrivning til en lejlighed i Fælledby. Så snart vi åbner op for udlejning, vil du høre fra os.

Vi informerer dig også løbende om udviklingen i byggeriet.

Interesse for opskrivning

Når du kontakter os, behandler vi dine personoplysninger, og afhængigt af din henvendelse, kan vi dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere. Læs mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik, som du kan læse her: Privatlivspolitik for Fælledby.

Mød alle os i Fælledby