Fælledby logo

Mangfoldige fællesskaber

Bliv en del af fællesskabet

Vi ønsker et Fælledby drevet af forskellighed, naboskab og initiativrigdom. Her er plads til alle mennesker, og vi bor på mange forskellige måder. Nogle bor i 1-værelses lejligheder, nogle i store lejligheder og andre bor i gårdhuse.

I Fælledby bliver du en del af et byfællesskab, hvor der er rige muligheder for at gøre noget sammen, og hvor vi deler ressourcer og steder.

Læs mere om alle os i Fælledby

Fællesfaciliteter til hverdag og fest

Hos Fælledlab er vi i fuld gang med at udvikle på ideer til understøttelse af det frie fællesskab i Fælledby.

Vi ønsker at udvikle på fællesfaciliteterne i samarbejde med beboerne. Her kan du læse om nogle af grundtankerne i tre konkrete tiltag for gode rammer for mangfoldige fællesskaber.

Læs om det gode liv i Fælledby

Nabolagshusene

Nabolagshusene

I hvert nabolag finder du et fælleshus – vi kalder det nabolagshuset – i stueetagen ud mod nabolagets bytorv. I dagtimerne kan det bruges som ”bykontor”, hvor det er hyggeligt og effektivt at arbejde hjemmefra, eller man kan mødes med fædregruppen eller sankegruppen. Nabolagshusene vil ligge i sammenhæng med café eller spisested, og om aftenen og i weekenden kan man booke til møder, eller samles om at se MGP-finalen, spille spil eller spise sammen.

Værksted og byttebiks

Hvert nabolag får også̊ værksteder og byttebiks. De skal være med til at gøre det at dele, bytte og reparere til en del af hverdagslivet, der samler folk på tværs af alder og andre skel.

Karréfællesskaber

I karreerne skaber vi rammer for det helt nære nabofællesskab. Det kan eksempelvis være i form af en taghave med drivhus, eller ved at man tænker opgangen som et socialt rum med plads til de uformelle møder og hygge i hverdagen.

Kig ind i Fælledlab, og hør mere om visionerne for et frit fællesskab i Fælledby. Måske har du vores næste gode idé til at gøre Fælledby til et endnu dejlige sted at leve og bo.

Multianvendelse

Den mest klimavenlige og billigste måde at skabe mere plads til fællesaktiviteter er at bruge de samme kvadratmeter til flere ting.

I Fælledby arbejder vi intenst med multianvendelse, så flest mulige af bydelens ca. 5000 beboere, institutioner og virksomheder får mest mulig glæde ud af Fælledbys arealer – både ude og inde.

Læs om det gode liv i Fælledby

De små møder i hverdagen

”Vi har foretaget en række studier, som viser, at det uformelle, sociale møde i hverdagen ofte sker omkring ankomsten til boligen og på arealerne lige omkring entréen. Det er arealer, som ofte har været nedprioriteret i byggeriet, men som rummer et stort potentiale for at styrke de uformelle fællesskaber blandt beboere i f.eks. en opgang.

 Helle Søholt, Partner og medstifter af Gehl

Vil du skrives op til en lejlighed i Fælledby?

Brug formularen herunder til at vise din interesse for opskrivning til en lejlighed i Fælledby. Så snart vi åbner op for udlejning, vil du høre fra os.

Vi informerer dig også løbende om udviklingen i byggeriet.

Interesse for opskrivning

Når du kontakter os, behandler vi dine personoplysninger, og afhængigt af din henvendelse, kan vi dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere. Læs mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik, som du kan læse her: Privatlivspolitik for Fælledby.

Mød alle os i Fælledby