Fælledby logo

Det
gode liv

Hvad er et godt liv for dig?

At bo i Fælledby bejler til det gode liv på en lang række områder. Hvad det gode liv er for dig, er op til dig selv at definere.

I Fælledby bygger vi rammerne, som du kan udfylde, som du ønsker. Med Fælledby princip #5 inspirerer vi til det gode liv.

Naturen tæt på

At bo i Fælledby betyder, at du får naturen helt tæt på. Vidste du, at Fælledby er bygget efter naturen på Amager Fælled og ikke omvendt, som vi ofte ser med store byggerier? Vi efterlader cirka 40 procent af byggegrunden med varieret natur.

Med form som tre øer i et grønt hav væver Fælledby sig ind i det eksisterende landskab, som du kan færdes ind og ud af. Som beboer får du en følelse af at blive en del af livet på Amager Fælled.

Læs mere om den urbane landsby på Amager Fælled

Fælledby princip #5:
Inspiration til det gode liv

#5 Livet

I Fælledby inspirerer vi til, at du kan leve det gode liv. Fra alle boliger når du ud i naturen på blot to minutter. Byggeriet er Svanemærket, som sikrer dig et godt indeklima.

Har du lyst til en stille stund hjemme, indbyder boligerne til ro og nydelse med deres akustik og design, mens det frie fællesskab venter lige udenfor døren i boldhallen, på løbestien, på legepladserne, i værkstederne og i haverne.

Vi har gjort hverdagen nem for dig med daginstitutioner, skole, indkøb og take away-muligheder i Fælledby. Du finder parkeringskælder til biler og cykler med delebiler og el-ladestandere, og sparer tid med metroen i gå-afstand. Er du glad for at cykle, er der kun seks kilometer til Rådhuspladsen.

Erling Thygesen, CEO for Fælledby P/S.

Legeplads for store og små

På de åbne områder hænger vi ud, slikker sol, deler en madkurv, spiller bold, spotter fugle, samler bær og lufter hund. De små skovkrat er geniale til at bygge huler i, sanke urter og brombær og finde gemmesteder bag, når vi leger skjul. Vil du være med?

På toppen af Mount Anna, et af fælledens tre ovale høje, som løfter landskabet, får du et smukt syn ud over København og hele Amager Fælled. Et lille kys i aftensolen med solnedgang bag byens tage gør lykke. Her spotter du Københavns ikoniske tårne som Marmorkirkens fine kuppel eller Rådhustårnet.

Læs mere om det frie fællesskab i Fælledby

Læs mere om at være børnefamilie i Fælledby

En meningsfuld bolig

Danskerne er i stigende grad optaget af at finde mening i livet. Det gælder både på arbejdspladsen og i det private. Meningen findes ofte i etikken, og i forhold til miljøet er samvittigheden på prøve, når vi skal finde ny bolig.

Med Fælledbys certificeringer fra Svanemærket og DGNB Platin ved du, at der har været fokus på at nedbringe klimaaftrykket og skabe et godt indeklima gennem hele byggeprocessen, og faktisk allerede i arkitekternes arbejde.

I Fælledby betyder det blandt andet, at træet i byggeriets konstruktion stammer fra FSC-certificeret skovbrug, og er en fornybar ressource.

At bo i et byggeri, hvor CO2-reduktion har været i fokus i opførelsen, skaber for mange en meningsfuld bolig.

Fælledby er banebrydende, fordi det er første gang i nyere tid, at man bygger en hel bydel i træ, som både binder CO2 i konstruktionen, producerer sin egen energi fra solceller på tagene og minimerer biltrafikken mest muligt.

Her ved du som beboer, at du bor i et træbyggeri, som har en lavere CO2-påvirkning end beton.

Læs om hvordan Svanemærket sikrer et godt indeklima

Æstetik og design

For mange er designet og arkitekturen også et vigtigt element i opfyldelsen af det gode liv. Eftersom æstetik er en smagssag og individuel fra beboer til beboer, har vi hyret en lang række forskellige arkitekter til at designe de forskellige typer af bygninger.

De arbejder med forskellige former, farver, materialer og facader. Her kan dine vægge være bygget i genbrugstræ fra det vandrehjem, der tidligere lå på grunden, og så vidt muligt er genanvendt, mens sommerfuglene finder næring i græsserne og blomsterne på din tagryg.

Læs mere om genanvendelsen af vandrehjemmet

Læs mere om arkitekturen

Et ønske om mere tid

En bred rundspørge blandt et udvalg af danskere ville hurtigt pege på, at tid er noget, langt de fleste ønsker sig mere af. Det gode liv leves ofte i weekender og i ferier, som er kendetegnet ved, at vi har mere tid til os selv, hinanden og det, vi elsker at lave.

Vi har tænkt på din tid, da vi designede Fælledby. Det skal være nemt at leve og bo her. Derfor bygger vi en skole med en boldhal, to daginstitutioner, et plejecenter, supermarked, sundhedshus og en række restauranter. Med alt dette inden for rækkevidde, kan du nemmere få hverdagen til at hænge sammen.

Du er desuden tæt på metro, får adgang til parkeringsanlæg og kan cykle til Rådhuspladsen på tyve minutter.

Kom ind i Fælledlab og se en model over Fælledby

Læs mere om cykel og metro

Kom tættere på arkitekterne

I Fælledlab kan du komme tæt på arkitekterne bag masterplanen og landskabet omkring Fælledby.

Du kan også få indblik i de mange arkitekter, som arbejder med de individuelle bygningsdesigns.

Kom ind i Fælledlab og få en visuel rundtur på gadeplan.

Sommerfuglenes livretter

Malle, 8 år – Læs om alle os i Fælledby

”Mig og min lillebror, Toby, bor her i det røde træhus i midten. Vi elsker at åbne tagvinduet. Der er ofte smukke sommerfugle i blomsterne på taget.

Toby tager billeder af dem, og printer dem ud til sin sommerfuglebog. Jeg hjælper ham med at skrive de svære navne op. Vores yndlingssommerfugl er ”Dagpåfugleøje”, som har flotte farver.

Den er også ret sej, for når den gnubber sine vinger, sidder der nogle stive hår på dem, som får det til at lyde, som om den hvæser. Så bliver dens fjender bange.

Foran vores hus har vi plantet lavendler og en sommerfuglebusk, så sommerfuglene kan få deres livretter, og kan gemme sig for musene og fuglene. Vidste du, at der findes over 2000 forskellige sommerfugle i Danmark?”

Læs mere om Fælledbys løfte om biodiversitet

Nye venner i Fælledby

At hænge ud med sine venner og få nye venner er også en del af manges definition af det gode liv. Det gode ved naboskaber er, at du kan være heldig at møde nogle typer, du ikke tidligere har lært at kende. Her bor I dør om dør. I Fælledby udvider vi hinandens horisonter.

At bo sammen i Fælledby har en række fordele i forhold til at finde nye venner, hvor du end er henne i livet, og hvad dine livsomstændigheder måtte være. Vi kalder det et frit fællesskab.

Her er du ikke tvunget til fællesspisning, men du er velkommen til at være med eller selv byde ind med forskellige arrangementer. Vi har en lang række fælleshuse og pladser, som indbyder til at mødes omkring forskellige hobbyer og fritidsinteresser.

Læs mere om det frie fællesskab i Fælledby.

Vil du skrives op til en lejlighed i Fælledby?

Brug formularen herunder til at vise din interesse for opskrivning til en lejlighed i Fælledby. Så snart vi åbner op for udlejning, vil du høre fra os.

Vi informerer dig også løbende om udviklingen i byggeriet.

Interesse for opskrivning

Når du kontakter os, behandler vi dine personoplysninger, og afhængigt af din henvendelse, kan vi dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere. Læs mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik, som du kan læse her: Privatlivspolitik for Fælledby.

Mød alle os i Fælledby