Fælledby logo

Om arkitektudvælgelsen

Fælledby gåsti

Vinderen af arkitektkonkurrencen

Fem teams deltog i arkitektkonkurrencen om at udforme en masterplan for 219.000 m2 etageareal byggeri, hvor det var et krav, at kun 11,8 hektar af arealet må bebygges.

De resterende 6,3 hektar skal være natur og friareal. Ifølge dommerbetænkningen udmærker vinderforslaget fra Henning Larsen Architects i samarbejde med MOE sig ved at tage ”afsæt i en særlig tilgang og med respekt for den eksisterende fælled”.

Se mere til arkitekturen i Fælledby

Det er et rigtig spændende projekt med mulighed for at bygge klimabevidste boliger af høj kvalitet, der med sine mange boligformer vil skabe en stor grad af mangfoldighed. En effektiv byggeproces betyder, at det vil være til en husleje, som almindelige danskere har råd til at betale, og samtidig vil det give vores medlemmer et fornuftigt langsigtet afkast

Daværende adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark

Forud for arkitektkonkurrencen har der været et omfattende borgerforløb, hvor det har været muligt for borgere at give inputs til de konkurrerende arkitektteams. Et forløb som har været med til at give en god rettesnor for, hvad der bør tages højde for i udviklingen af området.

Der har blandt andet været en lokal bekymring for, hvordan man passer på fælledens natur, samtidig med at en ny bydel skal etableres. Den bekymring giver vinderforslaget et nyt og godt svar på: Med beslutningen om, at man vil bygge på fælleden, ser vi en forpligtelse til at skabe et sted, hvor mennesket og naturen er i balance. Konkret betyder det, at den nye bydel bliver Københavns første bydel i træ, fuld af naturhabitater, der kan skabe rigere vækstbetingelser for planter og dyr.

Med landsbyen som forbillede skaber vi en by, hvor biodiversitet, naturmangfoldighed og aktivt fællesskab sætter rammen for et liv i pagt med naturen. Byen er udviklet i tæt dialog med biologer, miljøingeniører og andre eksperter.

Signe Kongebro, partner i Henning Larsen Architects

Vil du skrives op til en lejlighed i Fælledby?

Brug formularen herunder til at vise din interesse for opskrivning til en lejlighed i Fælledby. Så snart vi åbner op for udlejning, vil du høre fra os.

Vi informerer dig også løbende om udviklingen i byggeriet.

Interesse for opskrivning

Når du kontakter os, behandler vi dine personoplysninger, og afhængigt af din henvendelse, kan vi dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere. Læs mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik, som du kan læse her: Privatlivspolitik for Fælledby.

Mød alle os i Fælledby