Bygget i træ .

En bydel i træ

I tre nye nabolag bygget i træ, vil Fælledby favne mangfoldighed. Her bygger vi 2.000 blandede boligtyper, -størrelser og ejerformer, som henvender sig til mennesker i alle aldre fra flere samfundslag.
De tre nabolag er forbundet af grønne korridorer fyldt med hjemmehørende planter og vegetation, der tillader det lokale dyreliv at strejfe frit. Sømløst væver de tre nabolag sig ind i det naturlige landskab i masterplanen for det større Fælledby-samfund skabt af Henning Larsen Architects i samarbejde med MOE.

Træfacader, grønne tage og genbrugsmaterialer i bygninger og byrum. Når du slentrer gennem Fælledby bliver du mødt af en ny form for byggeri, hvor træ bliver gennemgående i de bærende konstruktioner og skaber en glidende overgang til de grønne omgivelser på Fælleden.

En skandinavisk bølge af træ

I de senere år med fokus på klimaet og byggeriets karbonaftryk har vi set en bevægelse mod mere træbyggeri i Skandinavien. Alles øjne er da også på Skandinavien i disse år, som en ledestjerne i at finde på måder at nedbringe CO2.

Ved at bygge en hel bydel 80 % i træ, skriver Danmark sig frem i, hvad The New Yorker omtaler som ”The Scandinavian Mass Timber Movement”.

Danmark har en målsætning om at nedsætte CO2-udledningen med 70 procent inden 2030. Træbyggeri bliver en vigtig del af den grønne omstilling. En rapport fra Rambøll vurderer, at byggeri med træ som primært materiale kan reducere den samlede udledning med op til 45 procent målt op mod klassisk byggeri i stål og beton. Hos Fælledby ønsker vi både at imødekomme danskernes store efterspørgsel på lejeboliger og sætte så lavt et klimaaftryk som muligt i byggeriets forskellige faser.

Fremstillet af solen

Fælledby bliver en bydel i København, som på mange måder sprænger rammerne for, hvordan vi tidligere har grebet byudvikling an i Danmark. Det gælder både i fremstilling, opførelse og i byggeriets efterliv. Allerede i fremstillingen er der et kæmpe potentiale, fordi beton i sin fremstilling kræver et langt større energiforbrug end træ, der er fremstillet af solen.

”Fælledby viser en unik måde at gå til et byggeri, fordi vi under hele processen undersøger alle vores muligheder og på den måde håber, at vi kan finde yderligere procenter på klimakontoen, som vi endnu ikke kender til.”

Rasmus Overgaard Bertelsen, projekt- og projekteringsleder ved ABC rådgivende ingeniører

Vidste du, at der tidligere lå et vandrehjem på grunden, som nu bliver genanvendt. Hele trækonstruktionen bliver bevaret og får nyt liv enten i det kommende byggeri i Fælledby, eller i andre danske bygge- og anlægsprojekter.

En levende CO2 kapsel for eftertiden

Hvor beton løbende udleder CO2, indkapsler træ store mængder af CO2 i hele sin levetid. På den måde opsamler Fælledby hele tiden CO2 i sine bærende konstruktioner i stedet for at frigive CO2, som ville være tilfældet i en betonbygning.

Træet er behandlet så det kan opfylde lovkrav om brandsikring. På grund af særlige krav til brandsikring og stabilitet bliver nogle udvalgte dele af byggeriet udført i beton. Det gælder fx elevatorskakte og dele af fundamenterne.

Disse myndighedskrav skal alle bygherrer i Danmark leve op til.

Naturtro facader

Bygningernes facader bliver en varieret blanding af træ, sten, stål og tegl samt genbrugsmaterialer. Dertil kommer, at op mod 30 pct. af tagene bliver beklædt med enten beplantning eller med solceller.
Kom med ind i visionen med Vincent og de andre fremtidige beboere i Fælledby.

Hvor mange boliger bygger vi?

Hvilket nabolag bygger vi først?

Kommer der daginstitutioner og skole?

Hvor høje bliver boligbyggerierne?

Hvornår kan jeg flytte ind i Fælledby?

Hvem er arkitekterne bag Fælledby?

Hvem skal bygge Fælledby?

Hvem skal jeg kontakte hvis jeg har spørgsmål?

Skriv dig på interesselisten og vær blandt de første til at få mere information om byggeriet i Fælledby og til at modtage en invitation til premieren på Åbent Hus.

"*" indikerer påkrævede felter

Hvad er du interesseret i?*
Samtykke
Når du kontakter os, behandler vi dine personoplysninger, og afhængigt af din henvendelse, kan vi dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere. Læs mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik, som du kan læse her: Privatlivspolitik for Fælledby.
Betingelser
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Søg

Bo i Fælledby

Hvad er Fælledby?

Hvem bor i Fælledby?

Boligtyper

FAQ om Fælledby

En landsby i storbyen

 • Fællesområdet og faciliteter
 • Træbyggeri
 • En samlet bydel
 • Skoler, indkøb og transport

De tre nabolag

 • Kvarter A
 • Kvarter B
 • Kvarter C

Fælleden

Hvad er Amager Fælled?

Hjemme i naturen

 • Bygget med respekt
 • Tiltag for at sikre biodiversitet

FAQ om Amager Fælled

Sådan bygger vi

Byggeblog - Fælledby fortæller

Byggeplan og proces

Boligtyper

FAQ om Fælledby

En landsby i storbyen

 • Fællesområdet og faciliteter
 • Træbyggeri
 • En samlet bydel
 • Skoler, indkøb og transport

De tre nabolag

 • Kvarter A
 • Kvarter B
 • Kvarter C

Vil du skrives op til en lejlighed i Fælledby?

Brug formularen herunder til at vise din interesse for opskrivning til en lejlighed i Fælledby. Så snart vi åbner op for udlejning, vil du høre fra os.

Vi informerer dig også løbende om udviklingen i byggeriet.

Interesse for opskrivning

Når du kontakter os, behandler vi dine personoplysninger, og afhængigt af din henvendelse, kan vi dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere. Læs mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik, som du kan læse her: Privatlivspolitik for Fælledby.