Skip to content

Fælledby får byggetilladelse til de næste 103 lejligheder

16. august 2023

Det første, fælles nabolagshus og yderligere 103 lejligheder er nu klar til at blive opført i Fælledby, som netop har modtaget sin byggetilladelse nummer to. To af i alt syv byggefelter i projektområdets nordøstlige nabolag er således i gang.

De første beboere i Fælledby kan se frem til hyggelige opholdsarealer i stueetagen med både café, restaurant og plads til at mødes med naboerne, når den nye boligkarré med 103 lejligheder står færdig i 2025.

”Vi ved, at fælles mødesteder og et spirende butiksliv er vigtigt for beboere, der de flytter til et nyt byområde. Derfor er vi gået efter at anlægge Fælledbys første, fælles nabolagshus så tidligt som muligt, hvor vi skaber rammerne for både naboskab og cafémiljø fra starten,” siger adm. direktør Erling Thygesen.

Nabolagshuset i stueetagen med plads til ophold, arbejde og med café ud mod nabolagets centrale torv. /ONV Arkitekter

 

Bofællesskab og lejligheder fra 2-5 værelser
Boligtilbuddet inkluderer lejligheder til både familier, singler og par med arealstørrelser på mellem 62 og 113 kvadratmeter og boligtyper fra to til fem værelser. En del af byggeriet bliver desuden opført som bofællesskab, hvor tre lejligheder på hver etage deler en stor, fælles altan og omkring et fælles ankomstområde.

”Vi har fra starten ønsket at designe et bofællesskab i en del af bygningen, som er møntet på, at en gruppe beboere kan deles om et større fællesareal og samtidig trække sig tilbage i private omgivelser i hver deres lejlighed,” forklarer Søren Rasmussen, indehaver af ONV Arkitekter, som har tegnet byggeriet.

En stor, fælles altan lige ved ankomstarealet binder tre lejligheder på hver etage sammen i et bofællesskab. /ONV Arkitekter

 

Netop denne type bofællesskab er unikt og udspringer af det såkaldte Boliglaboratorium, etableret af Statens Kunstfond og Realdania, som siden 2019 har samlet en række brancheaktører om at udvikle boligkoncepter, som svarer på fremtidens udfordringer.

”Vi ved fra forskningen og egne analyser, at starten på det gode naboskab primært sker omkring ankomsten til vores boliger. Ved at placere beboernes fællesarealer her, fremfor et aflukket rum et andet sted i bygningen, øger vi frekvensen af uformelle møder og samtaler mellem naboerne,” uddyber Søren Rasmussen.

Dansk-producerede træmoduler
Ligesom resten af Fælledby opføres byggeriet af træ i alle bærende konstruktioner og med en varieret facade af stål, skiffer og træ. Byggeriet skal opføres af totalentreprenøren Scandi Byg, som bygger i træmoduler, der produceres på egen fabrik i Løgstør.

Dette byggeprincip gør, at transporten af elementer til byggepladsen minimeres, og at træmodulerne kan indrettes med fx køkken- og toiletinventar fra fabrikken. Derved simplificeres selve opførelsen på byggepladsen, hvor man groft sagt blot skal samle modulerne til det færdig råhus og montere facader og tag.

På Fælledbys helhedsplan ses boligkarréen placeret i det nordøstlige nabolag og bliver den anden af i alt syv karréer i nabolaget. Udover karréerne opføres fire ”gårdhuse”, som hver skal indeholde to til tre ejerlejligheder. /Henning Larsen Architects

Byggeriet forventes at være klar til indflytning i slutningen af 2025 og kommer således umiddelbart efter nabolagets første boligkarré, hvor de første lejligheder kan afleveres i midten af 2025.

Hent hele projektmaterialet med indledende visualiseringer på dette link.

 

Fakta om byggeriet

  • Bygherre er Fælledby P/S
  • Arkitekt er ONV Arkitekter
  • Landskabsarkitekt er 1:1 Landskab
  • Totalentreprenør er Scandi Byg
  • Byggeriet forventes færdigt ultimo 2025