Skip to content

Fælledby vinder international byudviklingspris

4. maj 2021

Fælledby høster igen international anerkendelse med ny vinderkåring. Denne gang fra verdens førende innovations- og designmagasin, Fast Company, der kårer Fælledby som vinder i kategorien ”urbant design”.

Maksimalt 15 minutters gang til både indkøb, skole og naturoplevelser. Sådan lød begrundelsen, da det anerkendte magasin, Fast Company, i dag kårede Fælledby som vinder af årets pris i kategorien ”urbant design”. I begrundelsen nævnes også, at de tre nabolag i Fælledby bliver stort set bilfri, og at byggeriets bærende konstruktioner fremstilles i træ.

Fælledby er derfor stjerneeksemplet på en innovativ udvikling af en hel bydel, hvor bæredygtighed i anlægsarbejdet og visioner for et urbant hverdagsliv tæt på naturen går hånd i hånd. Denne tilgang kan være med til at inspirere andre og i sidste ende bidrage til nye måder at udvikle fremtidens byområder på.

”Vi har fra starten haft høje ambitioner om at skabe en bydel i respekt for områdets natur og med træ som det primære byggemateriale. Med Fælledby får vi et nyt og visionært bud på, hvordan fremtidens grønne og klimavenlige byer kan udvikles, og vi er stolte af den interesse og anerkendelse, som projektet løbende får fra udlandet,” siger Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn.

 

 

Udvalgt blandt 3000 indsendte forslag

Prisen er en del af Fast Company’s World Changing Ideas Awards 2021, som hvert år hylder idéer og projekter, der driver positive forandringer i hele verden. Her kåres vindere i 34 kategorier ud af i alt 3000 indsendte forslag. I de øvrige kategorier finder man vinderprojekter om alt fra stop af madspild til en ny politisk koalition for borgerløn i USA.

Bag indsendelsen af Fælledby står Henning Larsen Architects,, som har lavet masterplanen for projektet sammen med MOE Rådgivende Ingeniører. Vinderne kåres af redaktører og journalister fra Fast Company, som dækker en bred vifte af emner om innovation og design, og prisen er derfor anderledes end andre arkitekturpriser, som typisk kåres af fagfolk.

I august sidste år vandt Fælledby arkitekturprisen hos det globale arkitekturmedie, Architizer.com, for bedste ”unbuilt masterplan”. Den internationale opmærksomhed får projektet således både for god arkitektur, for visionært design og for at skabe fremtidens urbane hverdagsliv tæt på naturen.

 

”Vi er meget tilfredse med den internationale anerkendelse af Fælledby. Med bæredygtige boliger af høj kvalitet og sine mange boligformer vil Fælledby ikke kun blive et nyt og spændende byområde, men også bidrage til at skabe en stor grad af mangfoldighed. Huslejen vil være til at betale for almindelige danskere, og samtidig vil det give vores medlemmer et fornuftigt langsigtet afkast,” siger adm. direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen.